Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/customer/www/surfschoolfoamball.com/public_html/wp-content/plugins/postman-smtp/Postman/PostmanOAuthToken.php on line 45

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/customer/www/surfschoolfoamball.com/public_html/wp-content/plugins/postman-smtp/Postman/PostmanOAuthToken.php:45) in /home/customer/www/surfschoolfoamball.com/public_html/wp-content/plugins/http-headers/http-headers.php on line 637
Surf forecast 12 tm 18 september 2022 - We gaan shortboarden! - Surfschool Foamball
Warning: exif_imagetype(): Stream does not support seeking in /home/customer/www/surfschoolfoamball.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 3263

Surf forecast 12 tm 18 september 2022 – We gaan shortboarden!

 In Algemeen

Na een periode van vrij rustig weer met een relaxt golfje, wordt het weer tijd voor echt surf!!! Haal je shortboard maar onder het stof vandaan, want het gaat los. We gaan iets mee maken wat niet vaak gebeurd. Golven vanuit het verre Noorden van noordwegen!

Maandag 12 september komt de zee in beweging. Vanuit de atlantische ocean komt er een lage druk gebied boven England langs. Deze zorgt er voor dat de wind nog zuid is en wij met een windkrachtige 4 a 5 uit het zuiden wat wind deining krijgen. Ongeveer een meter met 5 sec wat leuk is om even op te warmen. Goed voor de lessen met mooie schuinen lijnen. Ideaal om je down te line te oefenen!

Dinsdag 13 september is het lagedrukgebied boven de Noordzee geschoven en komt langzaam naar beneden. Dit is het moment van een periode met dikke deining! Het lagedruk gebied wordt dieper en zorgt voor flinke wind van boven naar beneden. Gelukkig blijven de luchtstromen boven Nederland nog vrij rustig en krijgen we een prachtige surf dag! Verwacht een schouder tot head high golf met 7 a 8 sec en een windkrachtje 3 uit het Noorden. Dit wordt al lekker shortboarden!

Woensdag 14 september blijven de golven uit het Noorden door komen. De periode blijft hoog met 8 seconden en de hoogte hangt rond de schouder hoog. De sets zullen erg clean zijn en head high. Wederom shortboarden. Ondertussen komen de golven van nog verder. De wind waait hard boven het Noorden van Noorwegen en komt vol onze kant op. Dit gebeurd niet vaak!

Donderdag 15 september wordt een knal dag. De golven komen aan op Texel met een dikke 2 meter deining en wederom 8 seconden. De wind trekt wel wat aan tot 4 a 5 bft en zal de zee nog wat extra opstuwen. Dit wordt onwijs goed surfen.

Vrijdag 16 september komt in de loop van de dag het lagedruk gebied uit net Noorden steeds dichter bij. De golven komen ondertussen van nog verder weg wat heel goed is, maar helaas gaat de wind ook aantrekken. In de ochtend staat er windkracht 5, maar deze gaat vrij snel omhoog naar windkracht 6 met stoten van 7 bft in de namiddag, avond. Dit zal pittig surfen worden.

Zaterdag 17 september knalt het lagedrukgebied vol de Noordzee in en raakt hij ook Nederland aan. De golfhoogte wordt dik boven headhigh met windstoten van 7 bft. Het wordt een zeer ontstuimige zee met extreem hoogwater en grote uitschieters. Alleen voor de gevorderde surfers!!!

Zondag 18 september is het lagedrukgebied alweer op zijn retour en neemt de wind snel af. De golfhoogte blijft en de periode wordt zelfs nog wat hoger! Nog niet helemaal clean, maar wel weer iets beter te surfen.

Na zondag neemt de wind weer helemaal af en blijven de golven nog staan, wel een stuk relaxter en rustiger. Dan weer voor iedereen toegankelijk!

Wil je zeker zijn van een surfles? Reserveer deze dan hieronder

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.