Surfmaand September

 In Algemeen, Blog

De maand september is één van de beste surfmaanden van Nederland!

Het water is nog heerlijk warm en vaak zijn er veel golven. Zo is de watertemperatuur momenteel 20,5 graden Celsius. September is een maand waarbij stormachtige dagen en mooi weer elkaar afwisselen. Perfect om te gaan golfsurfen. Het stormachtige weer creëert swell (deining). De beste dagen zijn na de storm, want als de wind gaat liggen rollen de mooiste golven binnen.

Wist je dat in september de wachtweekenden van het NK golfsurfen zijn, hier strijden de beste surfers van Nederland voor de titel. Dit jaar worden de wedstrijden gehouden in Domburg en Scheveningen. Volgend jaar komt de wedstrijd weer naar Texel en wordt de wedstrijd op bij Surfschool Foamball gehouden.

Swell & golven
Door een windvlak/lage druk gebied op zee worden golven gemaakt. Het kan zijn dat het heerlijk weer is met weinig wind. Terwijl de golven in mooie lijnen binnekomen. De afgelopen week was dat zo. Het was super clean en superleuk surfen voor alle niveaus. De grote, kracht en kwaliteit van de golven wordt bepaald door:

  • De grote van het windvlak/de storm
  • de duur van de storm
  • De windsnelheid
  • De afstand ten opzichte van het land.

De Surfles
Al vanaf enkel- tot knie- hoge golven kan je surfen. Elke dag is de zee anders, soms grotere golven, soms kleinere golven soms meer wind soms minder wind. Dat zul je ook merken als je meerdere lessen doet. Met onze beginnersboards kan je eenvoudig de basis van het surfen leren.

Tijdens de surflessen leer je de basis van het golfsurfen. De 1e les leer je een golf  in te peddelen, en te gaan staan. De 2de les focussen we meer op het blijven staan op het board en de golf uit te surfen. Vanaf de 3de les gaan wel leren sturen op de golf. De meest deelnemers hebben een goede basis na 3 tot 5 surflessen.

Na een les kan je ook zelfstandig het water in te gaan en verder te oefenen en plezier te maken. Heb je al enige surfervaring dan kan je een surfboard huren. We hebben allerlei surfboards van 6 ft- tot 9 ft.

Alternatieven
We geven surflessen tot windkracht 6, maar ook als het windstil is. Als er geen golven zijn  dan kunnen we niet golfsurfen. Het is dan tof om een rondje te varen met een SUP. Skimboarden is dan ook te gek, waarbij je met veel snelheid over een klein laagje water heen glijd. Bij heftige condities kan je alsnog de zee trotseren door op je buik mee te liften met de golven op een bodyboard.

Wil je weten of de golven goed zijn, bel dan met de surfschool.
We kunnen vaak de voorspellingen voor de aankomende week al zien.

Bodyboarden

Skimboarden

Stand Up Peddle (SUP)

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Surfers shakaForecast surfen 12 september