Vanavond (28 mei) grote kans op lichten van de zee!

 In Algemeen

Het mooie weer houdt niet op in het Noorden. Ook vandaag weer een strak blauwe lucht in de kop van Noord Holland. Er staat een kleine Noorden deining en een lichte aflandige wind (offshore in surf termen). Dit zijn de ingrediënten voor zee vonk, ook wel lichten van de zee genoemd.

Door de lichte deining en zachte wind hopen de algjes op aan de kant. Je ziet vaak dat het water erg bruin wordt en een beetje apart ruikt. Ga je er in zwemmen, dan voel je dat het water een beetje troebelig is. Dit is een goed teken!

Vandaag is het ook weer zoon dag. Dik bruin water voor de kust en rustige omstandigheden. Ben je vanavond in de buurt van het strand? Ga dan even kijken! Wanneer de zee beweegt heb je kans dat deze oplicht door bio-luminescentie! Je ziet dan een mooie blauwe gloed in het water. Afgelopen jaar is de waanzinnige foto hierboven gemaakt door Wouter Mol. Veel plezier!!!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Surfer met handen omhoog tijdens ondergaande zon groepsactiviteitEen foto van het beeld van de webcam van surfschool Foamball