Data lifeguard en surfinstructeur-opleidingen

 In Blog

Surfinstructeur en lifeguard opleidingen 2020

Van 24 april tot en met 27 april vinden de jaarlijkse lifeguard en surfinstructeur trainingen weer plaats bij Surfschool Foamball op Texel. Ook voor het vernieuwen van je lifeguard training kan je dan bij ons terecht. De cursussen worden internationaal erkent en worden gegeven door het Nederlandse Surfbond; de HSA. Hieronder is beschreven welke trainingen er in 2020 op Texel gegeven worden.

ISA/ISL Water safetey course (€250,-) | 2 dagen

24 en 25 april 2020
Deze lifeguard cursus duurt twee dagen. Tijdens deze dagen leer je vaardigheden om als surfinstructeur een surfles veilig te laten verlopen. Naast dat je leert om risico’s in te schatten en te voorkomen. Daarnaast kun je aan het eind van de cursus EHBO verlenen en zorg dragen voor de algehele veiligheid in het water tijdens de surfles.

ISA Logo

ISA Surfinstructeur level 1 (€250,-) | 2 dagen

26 en 27 april 2020
Deze cursus duurt 2 dagen. Vereiste is dat je minimaal 2 jaar surfervaring hebt en lid bent van de HSA. Zo leer je op een verantwoorde en professionele manier lesgeven volgens de standaard van de International Surfing Association (ISA).

Tijdens de cursus wordt er een surfvaardigheidstest afgenomen, mits de condities dat toestaan. Je moet laten zien dat je op de juiste plek, met beheerste technieken kunt uitpeddelen, zowel een linkse als een rechtse golf kan surfen, de golf kan uitkicken waarna je veilig terug aan land weet te komen. Het woord ‘controle’ moet in je beoordeling zitten. Na de cursus moet je 20 uur stagelopen bij gecertificeerde ISA-instructeurs

ISA surfinstructeur level 2 (€250,-) | 2 dagen

26 en 27 april 2020
Waar de level 1 cursus zich concentreert op de beginnende surfer, richt level 2 zich op het coachen van de ‘intermediate’ surfer. Je wordt toegerust met theoretische en praktische kennis om deze surfer naar een hoger niveau te coachen d.m.v. een zelf ontwikkeld trainingsprogramma.

Een intermediate surfvaardigheid is vereist; dat wil zeggen dat je manoeuvres zoals topturns & cutbacks met controle en een zekere mate van vertrouwen kan uitvoeren en aan elkaar linken. Na de cursus moet je 40 uur stagelopen en een online examen maken.

LET OP: om deel te mogen nemen aan deze cursus dien je een geregistreerd ISA level 1 surf coach te zijn. Daarnaast moet je een geldig lifeguard diploma hebben en lid van de HSA zijn.

Overnachten op Texel

Wil je blijven overnachten tijdens de opleiding? Dat kan, want direct achter de surfschool ligt een prachtige camping in de duinen; Camping Kogerstrand. Zet je tentje op en rol zo het water in! Daarnaast zijn Hotel Friends en de StayOkay goede alternatieven. Voor meer informatie klik op de onderstaande buttons.

De praktijk stage voor de ISA-cursus kan je lopen bij surfschool Foamball. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar goede mensen! Dus mogelijk  werk je aankomend seizoen bij ons op de surfschool! Voor meer informatie stuur een mailtje naar info@surfschoolfoamball.com

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.