NK-Surftour 2020 op Texel

 In Blog, Events

Het Nederlands Kampioenschap Golfsurfen heeft in 2020 heeft ook een stop op Texel! Na het succes van 2019 heeft de organisatie van het surfbond besloten dat ook dit jaar het NK ook weer op Texel georganiseerd wordt! Het belooft een waar spektakel te worden, aangezien de beste surfers van Nederland hun skills en tricks laten zien. Het topsportevenement is dan ook de trots van de Nederlandse surfscene. De beste golfsurfers uit heel Nederland komen speciaal voor deze wedstrijd naar Texel, om te strijden voor de eeuwige roem.

Wat houd het NK Golfsurfen in?

De NK-surftour is het Nederlands Kampioenschap golfsurfen. Vaak zijn er meerdere wedstrijden op verschillende locaties. Dit is een zogenaamde toer, vandaar de naam ‘NK-surftour’. De beste Nederlandse surfers doen mee aan deze wedstrijden. De winnaar van de surftour mag zich Nederlands Kampioen noemen. Dit jaar (2020) bestaat de NK-Surftour uit drie wedstrijden, de zogenaamde tourstops. De eerste tourstop is op Texel in samenwerking met surfschool Foamball, de tweede tourstop zal plaatsvinden in Scheveningen. Op basis van de ranking over de eerste twee wedstrijden zal de top 4 van iedere categorie uitgenodigd worden voor de finale in het Franse Vieux Boucau. Deze finale wordt gehouden van 26 september tot 2 oktober. Tijdens de NK-Surftour zal er gesurft worden in verschillende categorieën, de categorieën zijn: Grommets (t/m 16 jaar), Junioren (t/m 18 jaar), Open Men en  Open Women.

Dronebeelden NK Surftour Texel 2019

https://youtu.be/PV53xdgFRGc

NK surftour 2020 bij Foamball

Dat de NK-surftour nu weer op Texel  wordt georganiseerd is niet helemaal toevallig. Zo was het afgelopen jaar een groot succes met een mooie opkomst, een relaxte vibe en grote golven. Verder is Wijbrand Houmes (een van de surfinstructeurs bij Foamball) al jaren actief betrokken bij het NK. Hij is onderdeel van het jurypanel tijden de kampioenschappen en zal de skills van de golfsurfers beoordelen.

Texelse deelnemers

Een aantal lokale surfers zullen ook deelnemen aan het NK 2020, waaronder de eigenaar van de Surfschool (Erik Polderman). Hij hoopt heftige condities en hoge golven. Ook Miko wil zijn debuut maken in 2020.  Verder hopen we Mees Koch,  Senne en Jaas Roeper weer te zien shinen tijdens de wedstrijd. Mees was afgelopen jaar bij het NK 3e geworden van de Junioren en 4e  bij de Open Men. Ook Senne deed het goed en  sleepte de 5e plaats in de wacht bij de Open Men.

Quote NK 2019: Mees zette een dikke air, hij kwam echt ver boven de lip uit, sick om te zien !

Wanneer is het NK?

De eerste stop van het NK is vroeg dit jaar, en zal eind maart/begin april plaatsvinden. Voor de NK-Surftour stop op Texel wordt er gebruik gemaakt van wachtweekenden. Aangezien je afhankelijk bent van de zee en golven kan de wedstrijd alleen met de juiste omstandigheden door gaan. De wedstrijd wordt gehouden op het eerste wachtweekend met geschikte omstandigheden. De data voor de  wachtweekenden zijn:

  • 21/22 maart
  • 28/29 maart
  • 4/5 april
  • 18/19 april

Wil jij er bij zijn? Hou dan de website en sociale media van ons of de NK surftour goed in de gaten. De Call wordt de woensdag voorafgaand aan  het wachtweekend gemaakt. Voor meer informatie en inschrijven ga naar: http://nksurftour.nl.

We kijken uit naar een leuke wedstrijd en hopen dat onze lokale boys het weer goed gaan doen!
Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.