Tropisch warm. Time to SUP!

 In Blog, Wist je dat?

Woensdag en donderdag flat, maar perfect om te suppen.

Het wordt aankomende week een tropische gelegenheid met temperaturen ver boven de 30 graden. Ideaal strand weer, maar helaas wat minder voor het surfen! We verwachten dat er tot zaterdag erg weinig golven zullen zijn. Heel misschien op donderdag nog een klein golfje, maar dit zal puur voor de kids zijn.

Geen golven en een zonnetje is wel perfect weer om te suppen. Stand up paddle boarden doe je met een groter surfboard en een paddle. Met een beetje geluk zie je de zeehonden voorbij komen met het mooie weer.

Mooi weer, maar geen golven. Hoe zit dat?

Golven ontstaan vanuit een lagedruk gebied op de Noordzee. Makkelijk gezegd, drukt het lagedruk gebied naar beneden op de zee. De energie daaruit komt in het water terecht. Doordat er langere tijd over een grotere afstand wind blaast, ontstaat er deining in het water. Hoe langer deze afstand hoe krachtiger de golven worden. Alle kleine golven gaan samen tot een grotere en de periode van 1 golf tot de volgende wordt ook langer. Daardoor krijg je op de kust een mooie grote golf.

Onze Noordzee is op wereldschaal vrij klein. Deze is niets in vergelijking met bijvoorbeeld de Atlantische oceaan. Wanneer er een lagedruk gebied ontstaat op de Noordzee, is het meestal ook slechter weer in Nederland. (Lagedruk gebied, slecht weer. Hogedruk gebied, mooi weer). De Noordzee is zo klein dat het lagedruk gebied ook over Nederland heen hangt. Daardoor is het bij ons ook minder weer.

Aankomende week ligt er een gigantisch hogedruk gebied boven Nederland en de Noordzee. Hierdoor is er geen energie en deining in de Noordzee en daardoor geen golven bij ons. Wel heerlijk om te bronzen en te suppen!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Surfer `top turn