IT IS ON! NK SURFTOUR TEXEL 6&7 JULI

 In Events

Het NK Golfsurfen is een GO!

De hele week was het als heerlijk surfen, met golven van zeker een meter. Het was dan ook een groot feest tijdens de surflessen! Het wordt alleen maar mooier, want als klap op de vuurpijl wordt dit weekend het Nederlands Kampioenschap golfsurfen gehouden! Voor het eerst wordt er een stop van de’ NK-surftour’ georganiseerd op Texel. We zijn apetrots dat we dit topsportevenement kunnen houden bij onze surfschool.

Tijdens het NK op zaterdag geven we géén surflessen, maar iedereen is natuurlijk welkom! Je kan gezellig komen chillen, de wedstrijd volgen en het nodige commentaar geven op de surfers. Je kan ook zelf een board & wetsuit huren, om je skills te showen.  Voor zondag zijn er nog maar een paar plekjes vrij in de surfles. Oh ja, neem je camera mee, want het belooft een waar spektakel te worden!

De voorspellingen voor de wedstrijd zien er zeer gunstig uit: ongeveer 1,5 meter swell, met een periode van 6 seconden en 3/4 Bft sideshore wind.  We verwachten zogenaamde ‘Texelse condities’ met hoge bakken en aardig wat wind. Dit is natuurlijk een voordeel voor de deelnemende Texelaars, die deze condities maar al te goed kennen. Daarnaast lijkt het ons ook een schitterende uitdaging voor de Nederlandse pro’s!  Alle deelnemers wensen we alvast veel plezier en succes. Maar stiekem hopen we natuurlijk op een podium plek voor onze Texelse helden.  Zet hem op Jongens!

De wedstrijd
Er gaat gesurft worden op zaterdag  en zondag. Zaterdag beginnen de Grommets (t/m 16 jaar), Longboards Men/Woman en de Junioren. Op zondag wordt de finale voor de junioren gesurft, en barst de strijd los voor de Open Men & Open Woman. We zullen proberen onze webcam op het wedstrijdveld te richten, zodat jullie live kunnen meekijken. Tune in op: surfschoolfoamball.com/webcam
De scores zijn live te volgen, via www.nksurftour.nl

De Surftour
Het NK golfsurfen wordt georganiseerd in samenwerking met de Holland Surfing Association (HSA) en Ex-venture en Mitsubishi Motors. De NK-surftour Texel is de 2e tourstop van 2019. De 1e tourstop was in Scheveningen. De 3e en laatste tourstop is de finale. Deze finale zal gehouden worden in Frankrijk. Wat betekend, dat alleen de allerbeste surfers mee mogen om aan de Atlantische Oceaan te strijden voor de winst, de beker en de eeuwige roem!

Overnachten
Wil je blijven overnachten tijdens het weekend? Dat kan, direct achter de surfschool ligt een prachtige camping in de duinen. Camping Kogerstrand. Zet je tentje op en rol zo het water in! Ook zijn er op Texel een aantal ‘boerencampings’ waar je ook een plekje kan reserveren.

Foto: Mees Koch (Texelaar)
Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

sunny-side-up