Foamball

Wie zijn wij?

“Surfschool Foamball is de surfschool in Noord Holland, maar wie zijn wij nou precies…”

Surfschool Foamball is in 2012 opgezet door Erik en Beau. Twee heel fanatieke surfers die de gehele wereld afreizen op zoek naar de beste golven. Zij geven al meer dan 10 jaar surfles in zowel binnen als buitenland. In 2016 is Beau uit de surfschool gestapt en is Erik alleen verder gegaan.

Het begon allemaal op Texel in 2013 met de aller eerste surfschool. Een fantastisch jaar vol te gekke deelnemers en lovende reacties. Helaas waren wij aan het eind van het jaar niet voorbereid op een storm van windkracht 12! De gehele surfschool blies van het strand en wij moesten overnieuw beginnen.

Gelukkig lieten wij ons niet kennen en herbouwde wij onze surfschool op Texel. Beter, leuker en professioneler.

surfschool foamball

Dit was zoon succes dat wij besloten onze activiteiten uit te breiden naar een andere prachtige locatie namelijk, Julianadorp aan Zee. Hier opende wij in 2015 onze tweede vestiging. Om het jaar helemaal goed af te sluiten organiseerde wij in dit jaar ook onze eerste surfles. De Foamball Surftrip naar Ericeira, Portugal.

Nu het begin van 2016, wij zijn er klaar voor! Benieuwd naar wat surfen voor ons betekend? Lees dan snel verder.

Erik Surfschool Foamball

Surfen is niet zo maar iets. Het is onze grootste passie die wij maar al te graag overdragen op iedereen die het leuk lijkt om het een keer te proberen. Het is niet voor niets één van de mooiste sporten ter wereld waarbij je de echte kracht van moedertje natuur kan voelen. Dit is ook gelijk het moeilijke aan surfen, de condities veranderen continu. Elke golf die je pakt is dus anders en zorgt voor een ander soort sensatie.

Ondanks dat surfen een sport is die je alleen doet, is het erg goed te combineren met familie en vrienden. Een leuk, sportief en vaak ook erg grappige gebeurtenis, waarin een hoop fout gaat. Veel lachen om elkaar dus… maar als het lukt dan is het gevoel van voldoening overweldigend!

De eerste keer dat je op je board staat zul je nooit vergeten! Het is zo’n bijzonder gevoel en wij waarschuwen je alvast, je zult nooit meer willen stoppen met surfen! Het werkt namelijk erg verslavend!

Surfschool Foamball kan daar wel perfect mee omgaan. Al onze surf instructeurs zijn bevoegd in het lesgeven en hebben daarvoor een speciale opleiding gevolgd volgens de regels van de International Surf Association. Daarnaast zijn zij opgeleid tot lifeguard zodat wanneer nodig zij kunnen ingrijpen of assisteren op het strand.

Kortom, met een erg grote passie voor surfen en een uitstekende achtergrond op het gebied van lesgeven laten we je graag kennis maken met de oudste en uniekste sport ter wereld.

Tot ziens bij surfschool Foamball!!!