Vanavond vallende sterren

Even geen surf bericht, maar wel een toffe heads up. Let op: vanavond zeer veel vallende sterren!!!

Vanavond is de meteorenzwerm Perseïden goed te zien. Elk jaar komt deze in augustus voorbij en dan is er geen betere plaats dan Texel om deze te bekijken. Het eiland heeft weinig lichtvervuiling waardoor de hemel goed donker is en de vallende sterren duidelijk te zien zijn.

Het hoogtepunt van de meteorenzwem is rond 4 uur sochtends op zondag 13 augustus. Om 12 uur snachts zijn er al rond de 30 vallende sterren per uur te zien en dit loopt op tot ongeveer 50 a 60 sterren per uur. De maan is dit keer ook weinig verlicht waardoor de sterren goed tot hun recht komen.

In de loop van de avond trekt de wind iets aan en zal op Texel voor flink wat opklaringen zorgen. Kortom een prachtige avond voor stargazing!!!

Surf voorspelling

Toch nog even een kleine surfvoorspelingen. De golven blijven heerlijk binnen rollen uit het zuidwesten. De wind is vrij stabiel rond 4/5 bft en met een dikke meter deining zorgt dat voor goede surf omstandigheden!

Voor zover we nu kunnen zien in de voorspellingen blijven de condities erg goed. Elke dag heerlijke surf. Ben jij er bij?

SURF JIJ MET ONS MEE? RESERVEER JE LES GEMAKKELIJK ONLINE EN WEES ZEKER VAN EEN PLEKJE.

Inschrijven