Watersport week Hanze hogeschool

Vandaag gingen de laatste studenten, geslaagd en al weer op huis aan na een heerlijke surf week op Texel.

De Hanze hogeschool had bij ons een watersport week waarbij zij een midweek surfen en educatie kregen. We beginnen bij het begin van het surfen en sluiten de week af met een echt examen welke zij moeten halen om hun punten te krijgen. Van echte kooks (beginners) tot surfers in spé die niet alleen maar rechtdoor surfen, maar down the line met golf mee. Het was te gek!

De week bestaat uit 2 surflessen en een theorie blok per dag! Alle ins en outs van het surfen komen aanbod.

Denk hierbij aan:

  • Hoe ontstaan golven?
  • Surf-etiketten
  • Verschillende soorten golven
  • Gevaren van de zee (muien)
  • Materiaal keuze
  • Eerste surf aankopen en waar op letten?

Aan het einde van de week is er een schriftelijk examen welke bestaat uit een serie leuke multiple choice vragen en wat moeilijkere open vragen. Deze worden in de surfschool afgenomen en toetst de theoretische kennis die studenten tijdens de week hebben opgedaan.  

Programma's voor MBO en HBO

Naast de normale surflessen hebben wij ook te gekke programma's voor MBO en HBO. Niet alleen surfen, maar ook een educatief karakter. Denk hierbij aan onderdelen van het surfen en veiligheid. Wat kom je tegen op het strand, hoe ga je om met muien en hoe kan je iemand redden?

Wij hebben daarnaast verschillende examens klaar liggen die schriftelijk en in de praktijk getoetst kunnen worden. Zo past het mooi in het curriculum van school.

Ben jij op zoek naar een uitdagend en informatief programma voor school? Stuur ons een mailtje of een belletje en we lichten je graag alles persoonlijk toe.

Voor meer informatie