NK Surftour 2020 op Texel

 In Algemeen

De beste surfers van Nederland komen naar Texel!

Het Nederlands Kampioenschap Golfsurfen heeft voor 2020 heeft ook weer een stop op Texel! Na het succes van 2019 wordt de wedstrijd ook weer op Texel gehouden. Als gevolg van de maatregelen rondom COVID-19 is de NK Surftour verplaatst naar september en oktober. Onder voorbehoud worden er twee wedstrijden in Nederland (Scheveningen en Texel en) en de finale in Frankrijk gesurft.

Het belooft een waar spektakel te worden, aangezien de beste surfers van Nederland hun skills en tricks laten zien. Het topsportevenement is dan ook de trots van de Nederlandse surfscene. De beste golfsurfers uit heel Nederland komen speciaal voor deze wedstrijd naar Texel, om te strijden voor de eeuwige roem.

NK surftour 2020 bij Foamball

Dat de NK-surftour nu weer op Texel  wordt georganiseerd is niet helemaal toevallig. Zo was het afgelopen jaar een groot succes met een mooie opkomst, een relaxte vibe en grote golven. Verder is Wijbrand Houmes (een van de surfinstructeurs bij Foamball) al jaren actief betrokken bij het NK. Hij is onderdeel van het jurypanel tijden de kampioenschappen en zal de skills van de golfsurfers beoordelen.

Texelse deelnemers

Een aantal lokale surfers zullen ook deelnemen aan het NK 2020, waaronder mogelijk Erik Polderman (De eigenaar van de surfschool). Hij hoopt heftige condities en hoge golven. Ook Miko wil zijn debuut maken in 2020.  Verder hopen we Mees Koch,  Senne en Jaas Roeper weer te zien shinen tijdens de wedstrijd. Mees was afgelopen jaar bij het NK 3e geworden van de Junioren en 4e  bij de Open Men. Ook Senne deed het goed en  sleepte de 5e plaats in de wacht bij de Open Men.

Wanneer is het NK? 

Voor de NK-Surftour stop op Texel wordt er gebruik gemaakt van wachtweekenden. Aangezien je afhankelijk bent van de zee en golven kan de wedstrijd alleen met de juiste omstandigheden door gaan. De wedstrijd wordt gehouden op het eerste wachtweekend met geschikte omstandigheden.Mogelijke data voor de stops Scheveningen en Texel zijn: 5 en 6 september, 12 en 13 september, 19 en 20 september, 26 en 27 september, 3 en 4 oktober. Zodra de eerste wedstrijd op Scheveningen gesurft is zal er meteen door worden gegaan naar de volgende stop op Texel.

Wil jij er bij zijn? Hou dan de website en sociale media van ons of de NK surftour goed in de gaten. De Call wordt de woensdag voorafgaand aan  het wachtweekend gemaakt. Voor meer informatie en inschrijven ga naar: http://nksurftour.nl .

WE KIJKEN UIT NAAR EEN LEUKE WEDSTRIJD EN HOPEN DAT ONZE LOKALE BOYS HET WEER GOED GAAN DOEN!
Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.