Finale NK-Surftour 2019

 In Blog

De finale in Frankrijk!

De finale van het Nederlands Kampioenschap golfsurfen (de NK-surftour) werd gehouden in Frankrijk op het strand van Moliets. Voor de Finale was een week ( van 28 september tot 3 oktober)  uitgetrokken. In deze Franse condities werd de strijd om de beker en de titel uitgevochten. Alleen de 4 beste surfers per categorie mochten mee. Vanuit Texel gingen Mees en Wijbrand mee. Mees had een finaleplek bemachtigt en Wijbrand (werknemer bij Foamball) ging mee als jury voor de wedstrijd.

NK-surftour

De NK-surftour is het Nederlands Kampioenschap golfsurfen. De surftour 2019 bestond uit drie wedstrijden, de zogenaamde tourstops. De eerste tourstop was in Scheveningen, de tweede tourstop op Texel bij surfschool Foamball. Deze twee tourstops gelden als kwalificatie voor de Finale-stop in Frankrijk. Alleen de 4 beste surfers per categorie waren uitgenodigd. De categorieën zijn: Grommets (t/m 16 jaar), Junioren (t/m 18 jaar),  Open Men en Open Women.

Eerste heats 30 september

De eerste wedstrijdwaardige condities waren op 30 oktober. Na een halve dag wachten op het juiste moment qua getij en golven was de wedstrijd aan. Er stond enige stroming en er kwamen aardig wat golven door, wat zorgde voor een pittige peddel om in de line-up te geraken. De golven waren heerlijk krachtig en er werk superlekker gesurft! Per categorie werd nog maar 1 heat gesurft, de finale zou later deze week beslist worden.

Finale dag 3 oktober

3 oktober was de finale dag, volgens de voorspellingen was deze dag het meest gunstig! Vroeg in de ochtend, tijdens de schemering werd de jurytoren opgebouwd. De wedstrijd startte al vroeg en de eerste surfers lagen met het ochtendgloren in het water. De condities waren een stuk rustiger dan 30 oktober. De zon scheen lustig op het water en de golven kwamen binnen in mooie lijnen. De surfers lieten hun kunsten op het water zien, terwijl de jury de manoeuvres nauwkeurig bekeek en beoordeelde. Om 12.00 uur was de wedstrijd afgelopen, de scores werden doorgevoerd en de winnaar nog even geheim gehouden. Tijdens het avondeten werd de uitslag  bekend gemaakt. Onze texelaar Mees Koch behaalde de 3de plek bij de junioren en werd 4de bij de Open Men.

Winnaars NK surftour 2019

Grommets (t/m 16 jaar): Jam van der Valk
Junioren (t/m 18 jaar) : Valentina Belga
Open Woman: Mirna Boelsma
Open Men: Kaspar Hamminga

NK surftour 2019 30 september

NK Surftour 2019 - FINALS HEAT 1

De eerste heats van de finale van de Mitsubishi Motors Nederland NK Surftour in Vieux Boucau.Muziek van SoundstripeVideografie Johnny Dertien

Geplaatst door NK Surftour op Dinsdag 1 oktober 2019

Foto’s: Jan Bijl en Wouter de Wolf

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

website c en a