Surfleraar en Lifeguard training 2020

 In Blog

Heb jij altijd al surf leraar willen worden?

Dan is dit je kans!! Van lesgeven op Texel tot lesgeven op Hawaï. Eind april 2020 bieden we de ISA Course Level 1, 2 en lifeguard cursus aan. Deze trainingen bieden je de kans om te werken op de mooiste plekken ter wereld. Ook dit jaar worden de Internationale lifeguard en surfinstructeur trainingen gegeven bij Surfschool Foamball op Texel. Deze cursussen worden verzorgd door de HSA; het Nederlandse surfbond. Ook voor het vernieuwen van je lifeguard licentie kan je bij ons tijdens deze dagen terecht.

De trainingen worden gegeven van 24 tot en met 27 april 2020

ISA Surfinstructeur level 1 (€250,-) | 2 dagen

26 en 27 april 2020
Deze cursus duurt 2 dagen. Vereiste is dat je minimaal 2 jaar surfervaring hebt en lid bent van de HSA. Zo leer je op een verantwoorde en professionele manier lesgeven volgens de standaard van de International Surfing Association (ISA).

Tijdens de cursus wordt er een surfvaardigheidstest afgenomen, mits de condities dat toestaan. Je moet laten zien dat je op de juiste plek, met beheerste technieken kunt uitpeddelen, zowel een linkse als een rechtse golf kan surfen, de golf kan uitkicken waarna je veilig terug aan land weet te komen. Het woord ‘controle’ moet in je beoordeling zitten. Na de cursus moet je 20 uur stagelopen bij gecertificeerde ISA-instructeurs

ISA surfinstructeur level 2 (€250,-) | 3 dagen

26 en 27 april 2020
Waar de level 1 cursus zich concentreert op de beginnende surfer, richt level 2 zich op het coachen van de ‘intermediate’ surfer. Je wordt toegerust met theoretische en praktische kennis om deze surfer naar een hoger niveau te coachen d.m.v. een zelf ontwikkeld trainingsprogramma.

Een intermediate surfvaardigheid is vereist; dat wil zeggen dat je manoeuvres zoals topturns & cutbacks met controle en een zekere mate van vertrouwen kan uitvoeren en aan elkaar linken. Na afloop van je 40 uren Na de cursus moet je 40 uur stagelopen en een online examen maken.

LET OP: om deel te mogen nemen aan deze cursus dien je een geregistreerd (minimaal 1 jaar) een ISA level 1 surf coach te zijn. Daarnaast moet je een geldig lifeguard diploma hebben en lid van de HSA zijn.

Stages

De praktijk stage voor de ISA-cursus kan je lopen bij surfschool Foamball. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar goede mensen! Dus mogelijk  werk je aankomend seizoen bij ons op de surfschool! Voor meer informatie stuur een mailtje naar info@surfschoolfoamball.com 

ISA/ISL Water safetey course (€250,-) | 2 dagen

24 en 25 april 2020
Deze lifeguard cursus duurt twee dagen. Tijdens deze dagen leer je vaardigheden om als surfinstructeur een surfles veilig te laten verlopen. Naast dat je leert om risico’s in te schatten en te voorkomen, kun je aan het eind van de cursus EHBO verlenen en zorg je voor een algehele veiligheid in het water tijdens je surflessen.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sunset Texel